1/6
Hoi Polloi | Universal Design Studio

Hoi Polloi
London

Client
Ace Hotel and Bistrotheque

Size
500 sqm

Status
Completed October 2013

Photography
Andrew Meredith

Collaborators
Atelier Ace, Bistrotheque, Benchmark, EPR, RED Engineering, Turner & Townsend, County Contrators, Elektra Lighting, Philippe Malouin.

Universal Design Studio completed the Hoi Polloi bar and restaurant on the ground floor of London’s Ace Hotel.

Universal’s brief was to create an English modernist brasserie inspired by mid-twentieth century European bistros, achieving an environment that is both informal and with a sense of occasion.

From the busy high street, customers are directed through a flower shop to reach Hoi Polloi, evoking the senses and establishing an air of calm before entering the restaurant.

Universal extend this relaxed atmosphere into the bar and restaurant with bespoke soft leather booths and low lighting. Warm Iroko timber-panelled walls and Douglas Fir banquettes propose a comfortable and informal experience. Whilst in the dining room, Ercol Love Seats, Butterfly chairs and encaustic ceramic tiles, reference the elegance of classic British dining.

High ceilings, timber-panelled walls and horizontal mirrors were used to create depth in the interiors, allowing the bar and restaurant to feel relaxed and spacious even during the busiest times.

Hoi Polloi | Universal Design Studio
Hoi Polloi | Universal Design Studio
Hoi Polloi | Universal Design Studio
Hoi Polloi | Universal Design Studio
Hoi Polloi | Universal Design Studio
Hoi Polloi | Universal Design Studio